Welkom bij Hoeve Consensus Texel

David en Leonie

David & Leonie

Wij zijn David Tijssen en Leonie van Schaik. Sinds 1 februari 2013 zijn wij de trotse eigenaren van Hoeve Consensus Texel. Hoeve Consensus Texel is een pensionstal, gelegen aan Akenbuurt 18 in Den Burg op Texel. Op het bedrijf is een mooie inloopstal (schapenboet) voor de (pensioen)kudde welke momenteel uit 7 paarden bestaat (er is nog plek voor nieuwe pensionada's!) en er zijn 24 gewone stallen. De 7 hectare grond die bij het perceel zit, biedt mogelijkheid tot heerlijke weidegang aan de paarden, maar ook voor leuke activiteiten zoals crosstrainingen.

Wij beschikken over een galoppeerbaan en een crosstuin. De baan, welke zo'n 500 meter lang is, ligt om de crosstuin heen. Er staan leuke en gevarieerde hindernissen voor groot en klein en de crosstrainingen die er tot nu toe zijn gegeven, waren een groot succes! Op aanvraag kan door ruiters van buitenaf, gebruik worden gemaakt van de baan en het crossterrein tegen een vergoeding van € 7,50 per keer. Dan kun je je zolang vermaken als je wilt. Let wel; bij gebruik van de crosshindernissen is het dragen van een bodyprotector verplicht! Pensionklanten van Hoeve Consensus Texel mogen onbeperkt gebruik maken van het terrein (tevens bodyprotector in de crosstuin verplicht), mits het niet te nat is. Dan gaan de baan en de tuin dicht.

 

Consensus vs. Cypria

Leonie & ConsensusConsensus is 15 jaar lang Leonie haar paard geweest. Haar eerste eigen paard, welke zij kocht op 3-jarige leeftijd van Karel de Lange. Helaas moet ik vermelden dat hij afgelopen voorjaar in de wei zijn been heeft verbrijzeld en ik hem tot mijn grote verdriet heb moeten laten inslapen. Ik heb hem zelf beleerd en met zijn uitgesproken, moeilijke, maar fantastische karakter, naar de Z1-dressuur, M-springen en M-eventing gereden. Consensus betekent overeenstemming en dat is een mooie betekenis voor een pensionstal waar we het met zijn allen gezellig willen hebben. Daarnaast hebben zowel de verkopende partij als de kopende partij flink geduld moeten opbrengen alvorens de koop van Akenbuurt 18 rond was. Uiteindelijk hebben wij Consensus bereikt en zijn wij iedere dag heel gelukkig op deze prachtige stek! Zo werkte het ook in de hele carrière van Leonie en Consensus.

Cypria

Heb geduld en je bereikt Consensus! Ik had hem graag een plek gegund in mijn pensioenskudde, maar helaas mocht dit niet zo zijn. Dit speciale paard zal altijd een grote plek in mijn hart houden. Overigens staat hij hier nog steeds gezellig in de woonkamer op de tafel. Binnenkort wil ik een deel van hem uitstrooien op zee. Onze favoriete plek, waar we maar wat vaak kwamen. Omdat per toeval bleek dat in 2018 Cootje zijn zusje Cypia te koop stond (zelfde moeder), heb ik haar meteen gekocht en heeft David haar zelf geinsemineerd met de springhengst Harley VDL. Er is een fantastisch mooi hengstveulen uitgekomen genaamd Hashtag Consensus.

Ons dressuurpaard Unforgettable doet het ook nog steeds goed. Hij is 18 gewordenen mag nog steeds zo nu en dan een wedstrijdje rijden in de klasse M met zijn bijrijder Marloes. Hij wint alle prijzen en hij draagt de titel kringkampioen én regiokampioen van NH in de klasse B van 2016. Verder rijden we lekker buiten met hem op het strand en in het bos. Leonie reed ZZ-licht met hem, maar daarvoor is hij lekker met pensioen.

Leonie is ook actief in de spring (Z)- en eventingsport (M/Z) met het paard Elviro la Grande. Dit fantastische springpaard is in eigendom van een pensionklant van Hoeve Consensus Texel. In Juli 2019 zijn zij voor het eerst internationaal eventing CCI2* gestart in Emmeloord. Dat smaakte naar meer!

David is dierenarts bij Dierenartsenpraktijk Texel en tevens paardentandarts (elektrisch). Naast zijn prachtige vak is David vader van de 17-jarige Bence die ook bij ons woont.

Leonie runt de pensionstal. Zij is Orun-gediplomeerd, Allround instructrice en geeft les in dressuur, springen en eventing. Tevens is Leonie dressuur-jurylid voor de klasse B en L. Daarnaast is zij als vrijwilliger actief in het Brandweerkorps van Texel.