Welkom bij Hoeve Consensus Texel

David en Leonie

David & Leonie

Wij zijn David Tijssen en Leonie van Schaik. Sinds 1 februari 2013 zijn wij de trotse eigenaren van Hoeve Consensus Texel. Hoeve Consensus Texel is een pensionstal, gelegen aan Akenbuurt 18 in Den Burg op Texel. Op het bedrijf is een mooie inloopstal (schapenboet) voor de (pensioen)kudde welke momenteel uit 7 paarden bestaat en er zijn 21 gewone stallen. De 7 hectare grond die bij het perceel zit, biedt mogelijkheid tot heerlijke weidegang aan de paarden, maar ook voor leuke activiteiten zoals crosstrainingen.

Wij beschikken over een galoppeerbaan en een crosstuin. De baan, welke zo'n 500 meter lang is, ligt om de crosstuin heen. Er staan leuke en gevarieerde hindernissen voor groot en klein. Op aanvraag kan door ruiters van buitenaf gebruik worden gemaakt van de baan en het crossterrein tegen een vergoeding. Pensionklanten van Hoeve Consensus Texel kunnen altijd gebruik maken van het terrein, mits de conditie van het terrein het toelaat.

 

De paarden van Hoeve Consensus

Leonie & ConsensusConsensus is 15 jaar lang Leonie haar paard geweest. Haar eerste eigen paard, welke zij kocht op 3-jarige leeftijd van Karel de Lange. Helaas heeft  hij in het voorjaar van 2018 zijn been verbrijzeld in de wei en heb ik hem tot mijn grote verdriet moeten laten inslapen. Ik heb hem zelf beleerd en met zijn uitgesproken, moeilijke, maar fantastische karakter, naar de Z1-dressuur, M-springen en M-eventing gereden. Consensus betekent overeenstemming en dat is een mooie betekenis voor een pensionstal waar we met zijn allen uiteindelijk hetzelfde willen; en dat is gezelligheid en genieten van onze prachtige paarden.

Cypria

Omdat per toeval bleek dat in 2018 Cootje zijn zusje Cypria te koop stond (zelfde moeder), heb ik haar meteen gekocht en heeft David haar geinsemineerd met de springhengst Harley VDL. Er is een fantastisch mooi hengstveulen uitgekomen genaamd Hashtag Consensus en is alweer bijna vier jaar oud en wordt op dit moment rustig aan beleerd door mijzelf. Hashtag heeft natuurlijk ook een leuk shetlandvriendje; Inimini. Cypria heeft ondertussen een heel mooi plekje gekregen in Someren in een paddock's paradise waar zij lekker mag moederen over haar toekomstige veulens. Ik heb voor haar een fijne nieuwe eigenaresse gevonden die precies de fokrichtlijnen aanhoudt van het EASP-stamboek en dit samen met Karel de Lange ambieert. Deze topmerrie is helemaal op haar plekje daar.

Ons dressuurpaard Unforgettable doet het ook nog steeds goed. Hij is ondertussen bijna 22 en hij draagt de titel kringkampioen én regiokampioen van NH in de klasse B van 2016 en wordt nog steeds lekker getraind door zijn bijrijder. Verder rijden we natuurlijk lekker buiten met hem op het strand en in het bos. Leonie reed voorheen ZZ-licht met hem, maar daarvoor is hij lekker met pensioen.

Leonie is ook actief in de spring (M/Z)- en eventingsport (M/Z) met het paard Elviro la Grande. Dit fantastische springpaard is in eigendom van een pensionklant van Hoeve Consensus Texel. Hij loopt samen met zijn eigenaar (dressuur) en Leonie (springen en eventing) driedubbel Z.

Sinds een jaar zijn wij ook trotse eigenaar geworden van de nu bijna zesjarige merrie Mieka (Herald 3 x Hinault). We gaan kijken wat zij ons gaat brengen in de toekomst.

Leonie runt de pensionstal. Zij is Orun-gediplomeerd, Allround instructrice en geeft les in dressuur, springen en eventing.

Momenteel bouwen wij een nieuw huis met straks weer genoeg plek voor vakantiegasten. We houden jullie op de hoogte!