Accommodatie van Hoeve Consensus Texel

 

Hoeve Consensus Texel ligt zeer centraal op het eiland en biedt daardoor prachtige mogelijkheden tot buitenrijden door de Texelse bossen en over het strand. Binnen tien minuten rijdt u door de bossen en in een half uurtje kunt u op het strand zijn. U kunt uw paarden meenemen en heerlijk vakantie vieren in onze eigen vakantiewoning of in een van onze B&B's, welke op de pensionstal gelegen zijn.

Naast de pensionstal ligt onze vereniging; Manege Akenburg. Hier worden maandelijks dressuur- en springwedstrijden georganiseerd waaraan u mee kunt doen indien u KNHS-lid bent. De binnen-en buitenbak kunnen, tegen abonnementskosten, gebruikt worden om in te rijden. Een vakantieabonnement is te organiseren via www.psvtexel.nl

 

Pensionstal

De hoogste prioriteit van onze pensionstal is uiteraard de goede verzorging van de paarden. Ik vind het belangrijk dat zowel paard als eigenaar zich hier goed voelen.

Wij bieden onze pensionklanten een ruime keus aan stalbedekking en ruwvoer. Er staat altijd een goede kwaliteit (voordroog)kuilgras. Voor de stalbedekking hebben wij vlas of zaagsel. U kunt uw paard bij ons half-pension stallen. Binnen- en buitenzetten kan daarbij inbegrepen zijn of niet.

De paarden gaan bij ons dagelijks in de wei. Wij streven ernaar om geen paarden alleen in weides te zetten. Paarden zijn kuddedieren en kroelen en spelen graag met elkaar. In elke paardenweide is een extra draad aangebracht zodat de klant zelf kan schuiven met de draad voor het bijgeven van gras.

Als de weides te nat zijn hebben we mooie paddocks waar de paarden lekker in het zand kunnen spelen.

 

Paarden met pensioen op Texel

In 2013 hebben wij de oude boet compleet laten vernieuwen. Wij hebben er een prachtige inloopstal van gemaakt. De boet is momenteel in gebruik door vijf paarden die er hun welverdiende pensioen in genieten. Het is een fijne, gemengde kudde die 24/7 buiten in de wei verblijven en tijdens de gure dagen de mogelijkheid hebben om te schuilen in de boet.

Akenbuurt 18, Den Burg