Accommodatie van Hoeve Consensus Texel

 

Hoeve Consensus Texel ligt zeer centraal op het eiland en biedt daardoor prachtige mogelijkheden tot buitenrijden door de Texelse bossen en over het strand. Binnen tien minuten rijdt u door de bossen en in een half uurtje kunt u op het strand zijn. U kunt uw paarden meenemen en heerlijk vakantie vieren in onze eigen vakantiewoning, welke op de pensionstal gelegen is.

Naast de pensionstal ligt Manege Akenburg. Hier worden maandelijks dressuur- en springwedstrijden georganiseerd waaraan u mee kunt doen indien u KNHS-lid bent.

De binnen-en buitenbak kunnen, tegen abonnementskosten, gebruikt worden om in te rijden. Een vakantieabonnement is te organiseren via Leonie. 

 

Pensionstal

De hoogste prioriteit van een pensionstal is uiteraard de goede verzorging van de paarden. Daarnaast is het van groot belang dat we het met zijn allen gezellig hebben. We komen elkaar dagelijks tegen en het is belangrijk dat iedereen zich lekker voelt op de plek waar zijn of haar paarden gestald staan. Daarom hebben wij een aantal regels opgesteld waar iedereen zich aan dient te houden. Pensionklanten tekenen een stalcontract, welke u hier kunt inzien.

Wij bieden onze pensionklanten een ruime keus aan stalbedekking en ruwvoer. Er staat altijd een goede kwaliteit kuilgras. Voor de stalbedekking hebben wij vlas, maar in overleg ook gehakseld stro. Dit neemt u per baal van ons af. Ook is er gewoon stro verkrijgbaar. Het is mogelijk om uw paard volpension bij ons te stallen, maar u kunt ook kiezen voor halfpension.

De paarden gaan bij ons dagelijks in de weides. Wij streven ernaar om geen paarden alleen in weides te zetten. Paarden zijn kuddedieren en kroelen en spelen graag met elkaar. We zoeken net zo lang tot er een goede combinatie is gevonden. Alle paarden worden regelmatig en tegelijk ontwormd. In elke paardenweide is een extra draad aangebracht zodat de klant zelf kan schuiven met de draad voor het bijgeven van gras.

Als de weides te nat zijn hebben we mooie paddocks waar de paarden lekker in het zand kunnen spelen.

Paarden met pensioen op Texel

In 2013 hebben wij de oude boet compleet laten vernieuwen. Wij hebben er een prachtige inloopstal van gemaakt. De boet is momenteel in gebruik door zeven paarden die er hun welverdiende pensioen in genieten. Het is een fijne, gemengde kudde die 24/7 buiten in de wei verblijven en tijdens de gure dagen de mogelijkheid hebben om te schuilen in de boet. Er is nog plek voor pensionada's! Neem contact op voor meer informatie of kom eens langs.

Akenbuurt 18, Den Burg